Fysio 038

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.”

Webdesign & Huisstijl

Online afspraken ingepland (afgelopen 12 maanden)

Zoekmachine Optimalisatie

Organische website bezoekers (afgelopen 12 maanden)

Google Ads

Potentiële patiënten geworven via Google advertenties

Specialist in bekkenfysiotherapie

Over Fysio 038

Fysio 038 is een recent geopende fysio praktijk in Zwolle. Fysio038 biedt verschillende behandelingen aan. Reguliere Fysiotherapie, maar ook Dry Needling of bijvoorbeeld Sportfysiotherapie om sporters beter te laten presteren. Eén van de voornaamste specialismen van Fysio 038 is bekkenfysiotherapie. 

Fysio038

“Medifactor weet de vraag van de klant perfect te vertalen naar online content. Het contact en het snelle schakelen draagt bij aan prettige samenwerking. Ik kan iedereen die in de (para)medische sector werkzaam is Medifactor aanbevelen.”

 

Jurgen Snijder

Marktleider worden in regio Zwolle

De uitdaging van Fysio 038

Een nieuwe praktijk neerzetten met stevige ambities: Vanaf nul een patiëntenbestand opbouwen, fysiotherapie marktleider worden in Zwolle en dé bekkenspecialist in de regio. Dat was in een notendop de uitdaging waarmee Fysio 038 bij ons aanklopte. Hoe we deze uitdaging hebben aangevlogen en deze ambities waarheid hebben gemaakt? Dat vertellen we hieronder…

Project Lead aan het woord

Rolf Wouters, Business Consultant

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

De oplossing

Een nieuwe stroom aan patiënten op gang brengen binnen de regio Zwolle, naamsbekendheid opbouwen en bekend komen te staan als dé fysiopraktijk van Zwolle worden.

Als basis is een stevig fundament gebouwd in de vorm van een professionele fysiotherapie website. Hierna is door middel van een nieuwe stroom aan patiënten op gang gebracht door een strategische inzet van Google Ads en hoogwaardige medische content. Hiermee is een groeiend patiëntenbestand gerealiseerd. 

Webdesign voor Fysio 038

Voor Fysio 038 is een converterende website gebouwd in een frisse, maar toch professionele huisstijl. Eén van de wensen van Fysio 038 was om zover als mogelijk te ontzorgen op het vlak van afspraken.

Door middel van extra nadruk in het design op het online maken van afspraken zijn bezoekers gestimuleerd om zelf online een afspraak in te plannen. Wel is de optie om telefonisch contact op te nemen niet vergeten, om ongewenste afhakers die telefonisch contact op willen nemen niet af te stoten. 

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Specifieke doelgroep bereikt met medische content

Een belangrijk onderdeel van de strategie om nieuwe patiënten aan te trekken  voor Fysio 038 was de creatie van hoogwaardige medische content. Door de klachten van potentiële patiënten te behandelen in medische artikelen en deze te optimaliseren voor de zoekmachines zijn hoge posities op relevante zoektermen gerealiseerd. Het gevolg: hoge zichtbaarheid in de regio op relevante klachten, waardoor ook daadwerkelijk patiënten naar de praktijk zijn getrokken. 

Gezien de doelstelling van Fysio 038 om bekend te komen staan als specialist in bekkenfysiotherapie, is hoog ingezet op de creatie van medische content rondom dit onderwerp. Door maandelijks hier enkele artikelen van te plaatsen, zijn hoge posities veroverd op zoektermen die passen bij dit onderwerp. Door de hoge zichtbaarheid op de relevante zoektermen staat Fysio 038 steeds meer en meer bekend als specialist op het gebied van bekkenfysiotherapie. 

Google Ads

Patiëntenwerving regio Zwolle via Google Ads

Naast de werving van patiënten via medische content is ook in de betaalde zoekresultaten van Google ingezet. Door te adverteren in de regio Zwolle op zoektermen rondom fysiotherapie is Fysio 038 ook hier zichtbaar gemaakt. Door een gerichte campagne en verdere optimalisaties is een nieuwe stroom aan patiënten naar de praktijk gerealiseerd.

Advertentie tandarts

Cijfers van een succesvolle samenwerking

Het gerealiseerde resultaat

Voor Fysio 038 hebben we prachtige resultaten weten te realiseren.

Als nieuwe praktijk hebben we Fysio 038 vanaf 0 geholpen met het innemen van de gewenste marktpositie in de regio Zwolle en is de bekkenfysiotherapie specialisatie uitgedragen.

Door een professioneel webdesign en een focus op het gebied van online afspraken zijn deze gestimuleerd, naar wens van Fysio 038.

Medische contentmarketing heeft een belangrijke rol gespeeld in het bekend komen te staan als bekkenfysiotherapie specialist.

Ten slotte heeft Google Ads een doorlopende stroom aan algemene fysiotherapie vragers op gang gebracht. 

Wil jij meer weten over gerichte groei met marketing voor jouw praktijk?

Neem dan contact op met Jerry voor een gratis advies gesprek

×

Welkom!

Zorgpraktijk winstgevend maken? Stel vrijblijvend al je vragen

× Sparren met Medifactor