Home / Blog / Fysiotherapie op afstand: hoe bied ik dat aan

Fysiotherapie op afstand: hoe bied ik dat aan

Fysiotherapie

Auteur: Gert-Jan Nieuwenhuis
Leestijd: 5 min

Gert-Jan Nieuwenhuis – Online Marketing Consultant

De zorg verandert, wij helpen praktijken om mee te bewegen maar wel hun eigen karakter te behouden.

Fysiotherapie op afstand: Hoe bied ik dat aan

Eerder schreven wij al een artikel met betrekking tot fysiotherapie op afstand en in hoeverre dat kan worden toegepast. Steeds meer fysiotherapeuten maken de stap naar online fysiotherapie en bieden dit als aanvulling op de huidige behandelingen in de praktijk zelf. Als je nog niet bekend bent met e-consulten heb je ongetwijfeld vragen over de werking. Waar moet je rekening mee houden? Kun je zomaar een fysiotherapeut achter een computer zetten en met patiënten laten videobellen? Heb ik bepaalde software nodig? We vertellen graag meer over online fysiotherapie en een applicatie die sterk in opkomst is.

Steeds meer fysiotherapeuten maken de stap naar online fysiotherapie en bieden dit als aanvulling op de huidige behandelingen in de praktijk zelf.

Heb ik bepaalde Software nodig?

Vaal als er gesproken wordt over software denken veel mensen dat het een hoop geld gaat kosten. Bij die gedachten laten veel mensen het idee los om met software aan de slag te gaan. Gelukkig hebben veel softwareontwikkelaars door dat je niet zomaar een smak geld neerlegt voor een stukje software. Je kunt vrij goedkoop een abonnement nemen en dan krijg je volledige toegang tot alle functies.

Een steeds populairder wordende applicatie voor online fysiotherapie is Physitrack. Vanaf een tientje in de maand kun je hier al gebruik van maken. Physitrack is ontwikkeld om niet alleen in je praktijk patiënten te behandelen maar ook op afstand te helpen. Zo kun je via de app videoconsulten houden en in de gaten houden hoe de patiënt zijn of haar oefeningen doet.

Fysio-op-afstand

Is een Econsult veilig

Om een online consult te voeren heb je een veilige verbinding nodig. Physitrack is hier speciaal op ingericht. De regelgeving voor online consulten zijn begin dit jaar versoepeld. 

Naast dat Physitrack dus een veilige verbinding heeft brengt de app ook gemak met zich mee. Omdat deze app niet alleen gebruikt wordt door fysiotherapeuten kun je makkelijk het patiëntendossier doorsturen naar andere behandelaren als die de patiënt overnemen of als de huisarts informatie nodig heeft over de behandeling die bij jouw praktijk gevolgd wordt.

Hoe werkt de App

Je kunt alle informatie van de patiënten die bij jou in behandeling zijn in de app invoeren. Zo heb je per persoon alle informatie overzichtelijk in één scherm. Daarnaast kun je oefeningen toewijzen waar heldere instructies bij staan vermeld. De app heeft voor ruim 5000 oefeningen een uitleg. Je kunt ook makkelijk een afspraak inplannen en een videoconsult houden met de patiënt. De patiënt heeft ook toegang tot de app alleen dan via het “klanten portaal”. Hier zien ze de afspraken die zijn ingepland en de oefeningen die ze moeten doen. Doen ze de oefeningen niet op tijd? Dan krijgen ze een melding die ook naar jou wordt verzonden. Zo kun je in de gaten houden of de patiënt zich houdt aan het opgestelde behandelplan.

Physitrack voor jouw praktijk

Je bent natuurlijk heel erg druk met het leveren van hoogwaardige zorg. Dan kan het implementeren van een nieuwe dienst tijd kosten die je liever aan patiënten besteed. Wij kunnen jullie daarbij helpen. Het inrichten van de app, een vermelding op de website en uitingen via social media en advertenties laten wij weten aan jouw patiënten dat ook jouw praktijk klaar is voor online fysiotherapie. Zeker in deze tijd van Corona hebben steeds meer mensen behoefte aan fysiotherapie op afstand. Dus wacht niet langer en maak de stap naar online fysiotherapie! Heeft u vragen? Neem dan nu contact met ons op en maak een afspraak.

Wie is Medifactor

Wij zijn er voor zorgorganisaties die een duidelijke koers willen varen.

Of het nu gaat om groei voor jouw praktijk, cliënten aantrekken die bij jouw specialisme passen, het borgen van jouw identiteit in de zorgketen of het effectiever helpen van bestaande cliënten. Medifactor helpt jou stapsgewijs deze doelen te bereiken.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Telefoongesprek met een online zorgmarketing expert

  +31 (0)850292512

  [email protected]

  Blijf op de hoogte

  Uitgelichte Artikelen

  ×

  Welkom!

  Zorgpraktijk winstgevend maken? Stel vrijblijvend al je vragen

  × Sparren met Medifactor