Home / Blog / Fysiotherapie op afstand. Een oplossing voor jouw praktijk?

Fysiotherapie op afstand. Een oplossing voor jouw praktijk?

Marketing

Auteur: Gert-Jan Nieuwenhuis
Leestijd: 5 min

Gert-Jan Nieuwenhuis – Online Marketing Consultant

De zorg verandert, wij helpen praktijken om mee te bewegen maar wel hun eigen karakter te behouden.

Fysiotherapie op afstand. Een oplossing voor jouw praktijk?

We zijn dankzij Corona al behoorlijk gewend geraakt aan beeldbellen. Vergaderingen via de webcam, beeldbellen met vrienden en familie. Het is inmiddels al heel gewoon aan het worden. We ontvangen bijna geen bezoek meer en werken zo veel mogelijk thuis. Toch wordt videobellen nog niet optimaal gebruikt. Want wat kan videobellen betekenen voor bijvoorbeeld fysiotherapie? Kunnen we patiënten volledig op afstand helpen? Kan online fysiotherapie dienen als vervanging voor reguliere fysiotherapie? Nee. Een behandeling in de praktijk zelf zal altijd een onderdeel blijven van fysiotherapie. Maar waar kan beeldbellen dan wel betekenen voor jouw praktijk?

Maar in veel gevallen is fysiotherapie op afstand ook een ideale oplossing.

Fysiotherapie tijdens Corona

We hebben nu al een behoorlijk periode achter de rug in deze Corona tijd. We hebben inmiddels een tweede golf en maatregelen worden steeds aangepast. Even gaat het goed met de besmettingen en voor we het weten zijn er weer enkele duizenden gevallen per dag. Dit zorgt voor veel onzekerheid bij veel mensen. Wanneer zullen er weer strengere maatregelen worden aangekondigd? Komt er een volledige lockdown? Waar kan ik nog naar toe zonder een groot risico te nemen op besmettingen?

Het helpt ook niet mee dat de overheid veel maatregelen aankondigt als dringend advies. Want wat betekend dat nu precies? Dit zorgt er voor dat een hoop mensen twijfelen om langs te gaan bij huisartsen, chiropractoren en fysiotherapeuten. Maar ook andere contactberoepen hebben hier mee te maken. Wat kun je doen om toch jouw patiënten te helpen?

Fysiotherapie op afstand

Nee, fysiotherapie op afstand is niet DE oplossing. In veel gevallen is het beter of zelfs absoluut nodig dat een patiënt naar de praktijk komt. Maar in veel gevallen is fysiotherapie op afstand ook een ideale oplossing. Je kunt live met de patiënten bellen om te kijken hoe het hersteltraject verloopt. Met name de patiënten die al in een hersteltraject bij jouw praktijk zitten kunnen veel baat hebben bij fysiotherapie op afstand. Hierdoor voorkom je een onnodig langer hersteltraject. Samen met de fysiotherapeut kan de patiënt oefeningen doen en aangeven waar mogelijk nog pijn zit. Op aangeven van de instructies van de fysiotherapeut kan de patiënt dus alsnog tot op zekere hoogte het herstelproces doorlopen.
Econsult

Econsult voor mijn praktijk

Hoe kun je er voor zorgen dat een online consult via beeldbellen ook goed verloopt binnen jouw praktijk? Allereerst moet je goed op de hoogte zijn van alle regels die hieraan vast zitten. Zo moet je een ruimte inrichten die voldoet aan de voorschriften om een veilig online consult te kunnen doen. Dit kan eventueel zelfs bij jouw thuis! Dan is het belangrijk om de juiste software te gebruiken. Dit betekend niet dat je heel veel geld moet spenderen aan dure programma’s. Laat je goed informeren over veilige methodes om te kunnen beeldbellen met jouw patiënten. Zorg er ook voor dat de fysiotherapeuten in jouw praktijk bekend zijn met de software en online beeldbellen.

Wat kan Medifactor voor jou doen?

Wij zijn gespecialiseerd het helpen van bedrijven in de zorgsector om de praktijk zo goed mogelijk te laten draaien. Wij helpen graag met de implementatie van fysiotherapie op afstand in jouw praktijk. Wat belangrijk is voor jouw praktijk, is onder andere dat jouw patiënten weten dat je ook fysiotherapie op afstand aanbied. Daarnaast kunnen wij helpen de juiste software uit te zoeken en jouw praktijk een stap verder te brengen. Betere zorg voor jouw patiënten betekend ook meer vertrouwen in de diensten die jij aanbied. Medifactor helpt dus niet alleen met de inrichting van online fysiotherapie maar wij denken ook mee over de groei van jouw praktijk.

Wie is Medifactor

Wij zijn er voor zorgorganisaties die een duidelijke koers willen varen.

Of het nu gaat om groei voor jouw praktijk, cliënten aantrekken die bij jouw specialisme passen, het borgen van jouw identiteit in de zorgketen of het effectiever helpen van bestaande cliënten. Medifactor helpt jou stapsgewijs deze doelen te bereiken.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Telefoongesprek met een online zorgmarketing expert

  +31 (0)850292512

  info@medifactor.nl

  Blijf op de hoogte

  Uitgelichte Artikelen

  ×

  Welkom!

  Zorgpraktijk winstgevend maken? Stel vrijblijvend al je vragen

  × Sparren met Medifactor