Home / Blog / Een website voor de zelfstandige oefentherapeut

Een website voor de zelfstandige oefentherapeut

Oefentherapeut

Auteur: Jerry Groot
Leestijd: 5 min

Jerry Groot – Eigenaar en Consultant

De zorg verandert, wij helpen praktijken om mee te bewegen maar wel hun eigen karakter te behouden.

Een website voor de zelfstandige oefentherapeut

In dit artikel lees je: 

 • Waarom een website belangrijk is voor een zelfstandige oefentherapeut  
 • Welke elementen een goede website maken
 • Hoe Medifactor jou hierbij kan helpen

Het belang van een website voor een oefentherapie praktijk

Een veelgestelde vraag binnen Google is: Wat doet een oefentherapeut mensendieck? Sinds 2015 worden rondom oefentherapie mensendieck en cesartherapie gemiddeld 9000 vragen per maand gesteld. 

Dit duidt op een belangrijke actieve informatiebehoefte, die zich ook online manifesteert. In dit artikel gaat het niet over het aantrekken van deze mensen met vormen als “betalen per klik” in Google of goed vindbaar worden met zoekmachine optimalisatie. 

Een andere trend die we uit het zoekende en vragende publiek kunnen opmaken, is dat mensen tegenwoordig werkelijk alles online doen. Dus ook als ze je al kennen. Wij gaan het daarom hebben over wat een gebruiksvriendelijke website voor een oefentherapie nodig heeft.

Wat hebben jouw cliënten nodig op een zorgpraktijk website?

Vooral contact gemak. En met name op een mobiele telefoon. Van onze klanten weten wij dat ruim 60% van de nieuwe klanten zich meldt door te bellen, maar dat ook een groot deel van de bestaande klanten gebruikt maakt van een contactformulier of whatsapp functie. 

Dit doen ze voor het maken of verplaatsen van afspraken, of een vraag te stellen over een klacht. Ook voor nieuwe klanten die uit mond-tot-mond reclame een bezoek aan jouw website plegen, is dit heel belangrijk. En aan deze groep moet je ook duidelijk uitleggen wat oefentherapie mensendieck is.

De website van een oefentherapeut moet vooral contact gemak bieden.

Onderdelen van effectieve website voor oefentherapeuten

Buiten “contact gemak” moet er ook een bepaalde “ongedwongen overtuiging” zijn om contact met jouw praktijk te nemen. Zorg ervoor dat je de volgende onderdelen goed hebt ingericht: 

 • Laat zien dat je hoog relevant bent voor de bezoeker door op je Homepage duidelijk aan te geven dat ze hier bij de beste Oefentherapeut in de regio zijn. 
 • Ben je alleen of heb je een team van therapeuten? Zorg dat je zelf of samen – het liefst in actie met een patiënt – met originele foto’s op de website staat. Dit zorgt voor een sterk gevoel van authenticiteit. Vertel ook iets over de historie van de praktijk. 
 • Gebruik de eerder genoemde contactformulier, belknoppen en whats-app functies Die zijn call-to-actions om de websitebezoeker aan te zetten tot contact. 
 • Als je al een paar cliënten met hun lichamelijke klachten geholpen hebt, laat ze dan met reviews of testimonials iets positiefs zeggen over jouw behandelingen. 

Contact gemak voorop, dus zorg dat alles met een vinger en duimswipe te regelen en te lezen is op alle smartphone schermen. Controleer daarbij de responsiveness op diverse toestellen en merken.

Oefentherapie website

Het voordeel van een website bij Medifactor

Je hebt veel voordeel (en vooral minder hoofdpijn) als je een website laat bouwen door een bureau dat het volgende goed voor jou regelt: 

Een website bouwen met verstand van Oefentherapie Mensendieck. Dit zorgt voor meer inhoudelijke kwaliteit en een betere ervaring voor jouw bezoekers. 

Een fatsoenlijk hostingpakket met websupport. Zo blijft software als WordPress goed up-to-date en veilig. Wijzigingen op je website doorvoeren gaat dan ook makkelijk en snel. 

Maak alles meetbaar. Je wil weten hoeveel bezoekers je hebt, waar ze vandaan komen en welke knoppen en formulieren ze gebruiken. Dit kan met Google Analytics, Google Search Console en Google Tag Manager. 

Waarom heb je hiervoor aan ons een goed adres? Wij werken alleen voor eerstelijns zorgpraktijken. We hebben tientallen websites gebouwd en beschikken over veel relevante data en ervaring waardoor je direct profijt van je nieuwe website hebt.

Een webbouwer met verstand van oefentherapie geeft jouw bezoekers een beter ervaring.

Wie is Medifactor

Wij zijn er voor zorgorganisaties die een duidelijke koers willen varen.

Of het nu gaat om groei voor jouw praktijk, cliënten aantrekken die bij jouw specialisme passen, het borgen van jouw identiteit in de zorgketen of het effectiever helpen van bestaande cliënten. Medifactor helpt jou stapsgewijs deze doelen te bereiken.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Telefoongesprek met een online zorgmarketing expert

  +31 (0)850292512

  [email protected]

  Blijf op de hoogte

  Uitgelichte Artikelen

  ×

  Welkom!

  Zorgpraktijk winstgevend maken? Stel vrijblijvend al je vragen

  × Sparren met Medifactor