Home / Blog / Online marketing voor psychologen die starten met een eigen praktijk

Zo start je jouw eigen psychologen praktijk en werf je online effectief patiënten

Psycholoog

Auteur: Jerry Groot
Leestijd: 10 min

Jerry Groot – Eigenaar en Consultant

De zorg verandert, wij helpen praktijken om mee te bewegen maar wel hun eigen karakter te behouden.

Zo start je jouw eigen psychologen praktijk en werf je online effectief patiënten

1. Jouw eigen psychologenpraktijk positioneren
2. De online marketing tools die je als psycholoog kan inzetten
3. Betaalbare en specialistische websites van Medifactor

1. Jouw eigen psychologenpraktijk positioneren

Ongeacht welke klachten jij als psycholoog bij mensen gaat behandelen, je kan erop rekenen dat jouw doelgroep vragen hierover stelt in Google. Omdat de drempel voor een stap naar een psycholoog bij de meeste mensen gemiddeld wat hoger ligt dan bij andere zorgvormen, leest men zich eerst uitgebreid in over hun vermeende klacht. 

De mate waarin dit gebeurd mag je niet onderschatten. We hebben het hier over tienduizenden, zo niet honderdduizenden unieke zoektermen en vragen die omtrent psychische klachten in Google worden ingevoerd. En hier ligt een kans voor jou als zelfstandig psycholoog. Zelfs als je voorlopig nog als eenmanszaak werkt.

Tip: lees hier alles wat je moet weten als psycholoog over online marketing: Cliënten werven voor Psychologiepraktijken | Marketing voor Psychologen (medifactor.nl)

De vragen over psychische klachten zijn een kans voor psychologen

2. De online marketing tools die je als psycholoog kan inzetten

De kans wordt gevormd door twee belangrijke omstandigheden. Enerzijds is de informatiebehoefte rondom psychische klachten dus enorm en anderzijds is het inhoudelijke aanbod van content, informatieve artikelen en websites hierover zeer matig. Hierin kan je met de start van jouw eigen praktijk, jezelf goed onderscheiden. 

Je kan natuurlijk proberen om met Google Ads op termen als “psycholoog + plaats” patiënten naar je website te trekken. Het is alleen zeer de vraag welke zoekintentie er achter deze zoekterm zit en of die zorgvrager wel bij jou past. Het is bovendien geen duurzame manier voor het opbouwen van een bezoekersstroom aan jouw website. 

Als je consequent prettig leesbare, inhoudelijke artikelen schrijft die de zorgvraag van de persoon in kwestie beantwoorden en daarnaast voldoen aan ranking randvoorwaarden van Google, dan is de kans groot dat je specifieke zorgvragers gaat aantrekken. 

Als je de artikelen dan ook nog eens plaatst op een nette, moderne website (dit hoeft geen hard converteer platform te zijn, het moet er gewoon netjes en authentiek uitzien), dan is er een grote kans op contact.

Eigen praktijk psycholoog

3. Betaalbare en specialistische websites van Medifactor

Door onze focus op zorgpraktijken en onze ervaring met psychologenpraktijken, weten wij hoe een website voor een psycholoog moet worden samengesteld en hoe de content die erop staat geschreven moet worden. Zodanig dat enerzijds een prettige gebruikerservaring wordt gecreëerd voor de zorgvrager en anderzijds op een integere manier wordt aangezet tot het nemen van contact.  

Binnen Medifactor hebben wij voor diverse zorgpraktijken gespecialiseerde en gestandaardiseerde producten ontwikkeld die zijn afgestemd op het type zorgvrager. Voor een psycholoog gelden in die zin net even andere randvoorwaarden dan bij een fysiotherapeut of een tandarts. 

Neem contact met ons en vraag ons naar websites en medische content voor psychologen. Samen kijken we of wij voor jouw praktijk een passende oplossing hebben.

Lees hier meer over onze werkwijze met het maken van een website die perfect past bij jou als psycholoog: Professionele website voor jou als psycholoog | Medifactor

Wie is Medifactor

Wij zijn er voor zorgorganisaties die een duidelijke koers willen varen.

Of het nu gaat om groei voor jouw praktijk, cliënten aantrekken die bij jouw specialisme passen, het borgen van jouw identiteit in de zorgketen of het effectiever helpen van bestaande cliënten. Medifactor helpt jou stapsgewijs deze doelen te bereiken.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Telefoongesprek met een online zorgmarketing expert

  +31 (0)850292512

  info@medifactor.nl

  Blijf op de hoogte

  Uitgelichte Artikelen

  ×

  Welkom!

  Zorgpraktijk winstgevend maken? Stel vrijblijvend al je vragen

  × Sparren met Medifactor