Home / Blog / Google My business

Google My Business

Marketing

Auteur: Gert-Jan Nieuwenhuis
Leestijd: 5 min

Gert-Jan Nieuwenhuis – Online Marketing Consultant
De zorg verandert, wij helpen praktijken om mee te bewegen maar wel hun eigen karakter te behouden.

Wat kan ik met Google My Business

U heeft een bedrijf waar u graag meer klanten mee wilt trekken. Veel bedrijven hebben daarom een website en online campagnes. De meeste mensen zoeken namelijk via internet naar producten en diensten. Maar om meer op te vallen tussen al die bedrijven kunt u ook gebruik maken van Google My Business (ook wel Google Mijn Bedrijf).

Wilt u meer reviews ontvangen? Wees creatief en wees niet terughoudend in het vragen van reviews.

Wat is Google My Business

Google My Business is een platform van Google waarmee u meer kunt opvallen in de zoekmachine. Google My Business is een soort uithangbord waarop u belangrijke informatie over uw bedrijf meteen zichtbaar kunt maken in de zoekmachine zelf. Zo kunnen mensen u al vinden als ze zoeken op uw bedrijf en meteen zien waar u gevestigd bent, wat uw telefoonnummer en email adres zijn en wat uw openingstijden zijn. Naast deze informatie kunt u ook laten zien dat u een website heeft en kunnen uw klanten u beoordelen.

Met andere woorden Google My Business is een soort website binnen Google. Als u goed kunt omgaan met Google My Business kunt u een hoop extra klanten krijgen.

Google My business

Voordelen Google My Business

Met Google My Business heeft u een directe verbinding met uw klanten. Als klanten een  review achter laten kunt u daarop reageren en zo laten zien dat een goede review belangrijk voor u en uw bedrijf is en daar dan ook alles aan doet om die te verdienen. Naast dat het prettig is om goede reactie te krijgen helpt het ook mee om nieuwe klanten te werven. Veel mensen zoeken op Google naar een bedrijf dat ze betrouwbaar achten en waar andere mensen al ervaring mee hebben. Klanten zullen dus ook eerder kiezen voor een bedrijf met goede reviews. De reviews kunt u ook gebruiken om uw website te verbeteren. Hoe vaker mensen zien dat u tevreden klanten heeft, hoe sneller ze bij u langs komen om producten/diensten van u af te nemen.

U bent ook een stuk zichtbaarder. Mensen kunnen direct belangrijke informatie vinden en kunnen daar ook op klikken en dus meteen actie ondernemen. Hoe lager de drempel is om contact met u op te kunnen nemen hoe hoger de kans is dat ze ook daadwerkelijk contact met u opnemen.

U kunt de informatie die u verzameld met uw Google My Business account ook gebruiken om uw Google advertenties beter de laten presteren door Google My Business te koppelen aan Google Ads.

Reviews

Zoals hierboven al beschreven staat zijn reviews erg belangrijk om nieuwe klanten te werven. Houdt daarom goed in de gaten of u een review heeft ontvangen. Google ontwikkeld zich steeds verder en geeft daar steeds meer mogelijkheden voor om in de gaten te houden of u beoordeeld bent. Zo kunt u instellen dat u een mail ontvangt als er een review of contact verzoek is achtergelaten door de klant. U kunt ook gebruik maken van de Google My Business app. Zo bent u overal en altijd direct bereikbaar en kunt u snel reageren op de reviews.

Wilt u meer reviews ontvangen? Wees creatief en wees niet terughoudend in het vragen van reviews. Zeker als u tevreden klanten heeft schrijven ze graag iets leuks over uw bedrijf!

Zo kunt u bijvoorbeeld een passende incentive aanbieden als klanten een review achterlaten.

Meer weten over Google My Business

Wilt u meer weten over Google My Business of een van de andere Google diensten? Wij helpen u graag verder. Wij maken een plan op maat voor uw bedrijf en zorgen dat u op alle mogelijk manieren hoger in de zoekmachines tevoorschijn komt. Maak dus nu een afspraak of doe de websitecheck.

Wie is Medifactor

Wij zijn er voor zorgorganisaties die een duidelijke koers willen varen.

Of het nu gaat om groei voor jouw praktijk, cliënten aantrekken die bij jouw specialisme passen, het borgen van jouw identiteit in de zorgketen of het effectiever helpen van bestaande cliënten. Medifactor helpt jou stapsgewijs deze doelen te bereiken.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Telefoongesprek met een online zorgmarketing expert

  +31 (0)850292512

  [email protected]

  Blijf op de hoogte

  Uitgelichte Artikelen

  ×

  Welkom!

  Zorgpraktijk winstgevend maken? Stel vrijblijvend al je vragen

  × Sparren met Medifactor