Wij zijn Medifactor

Hét bureau voor zorgmarketing

In dit blog duiken we dieper in de wereld van zorgmarketing, waarbij we strategieën en tips delen om jouw zorginstelling succesvol in de markt te zetten.

zorgmarketing bureau

1. De toenemende urgentie van strategische zorgmarketing voor professionals

In het snel veranderende landschap van de gezondheidszorg is zorgmarketing niet langer een optie, maar een noodzaak voor zorgverleners en -instellingen die hun diensten willen optimaliseren en uitbreiden.

Of het nu gaat om ziekenhuizen, privéklinieken of zelfstandige praktijken, het doel blijft hetzelfde: de juiste cliënten aantrekken en een langdurige relatie met hen opbouwen.

1.1. Veranderend zorglandschap

De gezondheidszorg is onderhevig aan snelle veranderingen, niet alleen vanwege technologische vooruitgang, maar ook door een verschuiving in de verwachtingen en het gedrag van cliënten.

De moderne zorgvrager is goed geïnformeerd, kritisch en zoekt actief naar de beste zorgoplossingen. Ze gebruiken digitale middelen om zorgaanbieders te vergelijken en te beoordelen, waardoor de online aanwezigheid van een zorgprofessional belangrijker wordt dan ooit.

Zorgmarketing

1.2. Toenemende concurrentie binnen de zorg

In de hedendaagse gezondheidszorgsector is de concurrentie intensiever dan ooit tevoren. Met een voortdurend groeiend aanbod van zorgdiensten is het cruciaal voor zorgprofessionals om niet alleen uit te blinken in hun vak, maar ook effectief te communiceren over hun unieke waardepropositie.

Het belang van strategische zorgmarketing kan daarom niet genoeg benadrukt worden. Het gaat hier niet louter om het aantrekken van nieuwe cliënten, maar om het creëren van duurzame relaties en het bouwen aan een sterke, betrouwbare merkidentiteit.

1.3. Verschuivende zorgvraag naar het online landschap

In het “pre-internet” tijdperk was de huisarts de eerste stap wanneer je vragen of klachten had met betrekking tot je lichamelijke of mentale gezondheid. De kans is groot dat je eerst een tijdje rondliep met gedachten en vermoedens over deze klachten, voordat je een afspraak maakte.

Met de komst van het internet en dan met name Google, is de zoekmachine de eerste stap geworden in antwoord op die vragen, gedachten en vermoedens. Wij gebruiken diverse uitgebreide zoekmachine software, die ons harde en meetbare data laat zien over de informatiebehoefte met betrekking tot gezondheidsklachten.

Aan de kant van de medische professionals is ook iets veranderd. Daar waar studies en boeken de belangrijkste bron van informatie waren, zien wij in die data dat de zoekmachine kennelijk ook een bron van informatie wordt voor de zorgprofessional die behoefte heeft aan extra of externe medische kennis.

Zorgmarketing

Zoekmachines zijn voor zorgvragers én medisch specialisten een belangrijke informatiebron.

1.4. Inspelen op de zorgvraag met zorgmarketing

Deze vragen bieden kansen voor zorgprofessionals. Als jij de kennis van jouw specialisme of medisch vakgebied op jouw website plaatst, dan beantwoord jij vragen van mensen in de zorgketen waarin jij zelf ook deelnemer bent. Dit biedt dus waarde op meerdere fronten.

Je helpt en trekt zorgvragers aan, je bent zichtbaar en vindbaar voor verwijzers én je brengt een duurzame stroom bezoekers op gang naar jouw website. Je wordt als het ware een medische zoekmachine voor patiënten en verwijzers die klachten en vragen hebben op een specifiek gebied.

Van onze klanten krijgen wij de feedback dat wanneer zij consequent en frequent inhoudelijke medische artikelen blijven toevoegen op hun website, ze contact krijgen met specifieke zorgvragers die deze artikelen (blogs) lezen én meer erkenning krijgen van verwijzers.

Zorgmarketing 2
×

Welkom!

Zorgpraktijk winstgevend maken? Stel vrijblijvend al je vragen

× Sparren met Medifactor